Nieuws Latuhalat

22 mrt. 2020

Om de twee jaar realiseert Ribbstyle en DaVinci Meesterschilders uit Goes, samen met de lokale bevolking, bouwprojecten zoals scholen, woningen voor de genoemde doelgroep. Na diverse projecten in o.a. Nicaragua, Cambodja, Gambia en Ghana gaan ze nu helpen bij het weeshuis in Latuhalat op Ambon (Indonesië), een van de projecten die wij ondersteunen. 

Een paar weken geleden hebben we de plannen tot het realiseren van een jongensafdeling bij dit weeshuis uitvoerig met Color the World/Ribbstyle besproken en verder uitgewerkt. Begin april was het de bedoeling wij een bezoek zouden brengen aan het weeshuis om realisatie van dit plan verder voor te bereiden. Jullie zullen begrijpen dat ons bezoek aan Ambon voorlopig niet doorgaat. Het is afwachten wanneer dat wel kan plaats vinden. Hopelijk heeft het geen gevolgen voor de planning. 

De Molukkers zijn nog volop herstellende van de gevolgen van de aardbevingen en dan nu dit. Het coronavirus ontwricht daar de maatschappij net als bij ons en daarnaast stagneert de wederopbouw. Daar waar mogelijk ondersteunen wij, met behulp van onze partners, onze projecten.