nieuwsbrief werkbezoek 2019

angst

De afgelopen weken zijn we met een team naar de Molukken geweest. Een gepland bezoek maar dat door de aardbeving anders is verlopen. Vooraf de angst onzekerheid wat ons kon gebeuren, wat we zouden aantreffen.
Al tijdens de rit van het vliegveld naar ons hotel in Suli zagen we de gevolgen; tenten langs de kant van de weg en in de bergen, verwoeste huizen, beschadigde gebouwen, etc.
We hebben er voor gekozen een beperkt aantal tentenkampen te helpen met de "ergste nood."
Ondanks alle ellende kregen wij een warm welkom. Mensen die blij zijn maar in hun hart huilen. Mensen met vragen hoe nu verder nu.hun huizen zijn verwoest, komt er nog een zwaardere schok, krijgen we een tsunami, ga zo maar door. Ook wij hebben ervaren wat de mensen nu al meer dan een maand meemaken. Dagelijks aardschokken met een kracht uiteenlopend van 3.1 tot en met 6.2
Wat dat met ons doet? Angst, onzekerheid en slapeloze nachten en dan te bedenken dat wij in een redelijk stabiel gebouw verblijven.
Wat houdt de mens hier op de been?? Geloof in.God en Hij er voor zal zorgen dat alles goed komt. Onze periode van angst en onzekerheid is bijna voorbij. Morgen stappen wij in het vliegtuig op weg naar een koud maar veilig Nederland. Ons hart blijft bij de mensen hier. Ook de komende tijd zullen wij hun waar mogelijk blijven.steunen. DEKAT DI HATI.

Voor meer informatie kijk dan op onze Facebookpagina  Klik hier