Yayasan Baileo Kasih Karunia Suli

suli

De dagbestedingsactiviteiten koken en kleding maken zijn weer opgepakt. De opbrengst hiervan is voor de deelnemers, de stichting ontvangt een kleine vergoeding. Nadat het gebouw is hersteld willen ze een tweetal nieuwe activiteiten starten: het maken van vloerkleedjes van resten stof, spons en andere afval en een lasafdeling. 

Voor de jongeren in Suli wil de stichting na schooltijd extra Engelse lessen verzorgen. Deze lessen zullen worden gegeven na schooltijd in groepjes van maximaal 15 jongeren. Vooralsnog wordt gestart met een groep van circa 15. 

Op 5 februari 2020 hebben we deze plannen uitvoerig besproken. Van de overheid hebben ze bericht gekregen dat deze de stichting gaat helpen bij het herstel van de schade als gevolg van de aardbevingen. De activiteiten binnen de dagbesteding zullen zoals eerder vermeld worden uitgebreid. Daarnaast gaan ze voor talentvolle kansarme jongeren een tweetal cursussen geven: Engels en een lascursus. Een concreet projectplan volgt deze maand. 

Een van de deelnemers aan de dagbesteding is niet mobiel en kan een rolstoel niet betalen. Een rolstoel is voor haar activiteit (bakken/ verkopen koekjes) essentieel We hebben er een gekocht en in bruikleen gegeven.

Yayasan Baileo Kasih Karunia Suli

Marija en Eline hebben tijdens hun stageperiode in 2019 een tweetal cursussen gerealiseerd. Onderleiding van deskundige docenten hebben ze, samen met zo’n 25 deelnemers, een kook en naaicursus gedaan. Mooi te zien dat deze cursussen helpen op de weg naar onafhankelijkheid.